Traprenovatie Doe Het Zelf - zelf trap bekleden

  1. Voorbereiding.   Verwijder de vloerbedekking en alle losse en zachte lijm/rubber resten.  Zichtbare onderdelen die niet bekleed worden kunnen het beste nu eerst geschilderd worden.
  2. Inmeten met een trapspinPlaats de trapspin op het midden van de bestaande trede. Verschuif de poten tot in elke hoek en draai de borgmoer op de klemplaat vast. Houd rekening met de dikte, van de neus van de overzettrede. Naast het gebruik van de trapspin kunt u natuurlijk ook van karton of stevig papier een mal maken van de treden.                                                                                  Trapspin                                                            
  3. Treden zagen.  Leg de trapspin op de nieuwe overzettrede en teken deze af. Zaag de overzettrede op maat. Doe dit ook met de stootborden en onderlatten.  Zorg voor een kleine zwelruimte aan de zijkanten van 1 tot 2 mm. Pas als alles gezaagd is en in de juiste volgorde klaar ligt kan er gelijmd worden .
  4. Lijmen.  Gebruik bij voorkeur onze speciale trappen lijm, deze zwelt op voor het uitharden, is blijvend licht elastisch en zit binnen 15 minuten muurvast.  Werk van beneden naar boven zodat iedere zaagkant door het volgende onderdeel afgedekt wordt.
  5. Afwerken.  De pas gezaagde zijkanten horen netjes afgekit te worden met siliconenkit in de juiste kleur.

KLAAR VOOR JARENLANG GEBRUIK.

 

Onderlatten zijn niet alleen fraai maar bepalen ook de levensduur van de trap. Deze onderlat geeft tegendruk aan de neus op he moment dat deze onder zware druk lichtjes doorbuigt. Hierdoor worden de krachten verdeeld en zal de levensduur van uw trap enorm toenemen.

Trapneus

Terug naar overzicht